Helgpåse 29 maj
Örtstekta gambas med kronärtskocka och trädgårdstomater
Rostad torsk med grön sparris, dragonmajonnäs och färskpotatis
Rabarberkompott med kardemummakryddad gräddfilskräm och rostad vit choklad

Packad för 2 personer. 595 kr. Beställ senast torsdag kl.10 och hämta på fredagen från kl.15 (hela em-kväll går bra). Maila din beställning till info@restaurangbar.se.

En del är helt klart, en del behöver värmas, en del tillagas. Instruktioner medföljer.

Vintips:
Gambas-Portugisisk Alvarinho
Torsk-Ekad Chablis eller amerikansk Pinot noir
Rabarberkompott-Söt Riesling eller Moscato d’Asti

INSTRUKTIONER:
Sätt ugnen på 220 grader och koka potatisen i lättsaltat vatten.

Lägg räkorna på ett papper så att de blir torra. Blanda räkorna med ört- och vitlöksoljan, salt och peppar i en bunke.
Krydda tomaterna och skockorna med salt, peppar och olivolja och lägg dem i en ugnsfast form.
Sätt in formen i ugnen och rosta grönsakerna i ca 7 minuter. Värm upp en stekpanna och klicka i en rejäl klick smör. När smöret tystnat så häller du i räkorna med oljan och örterna i pannan. Stek räkorna i ca 1 minut på varje sida, låt det gärna vara en liten rå kärna i mitten så blir räkorna saftiga och goda. Dela upp grönsakerna på en tallrik, lägg på de stekta räkorna och skeda över rikligt av stekskyn med smöret, örterna och kryddorna på rätten.

Koka upp en kastrull med saltat vatten till sparrisen. Krydda torsken med salt och peppar och lägg den på en smord ugnsfast form. Sätt in torsken i ugnen och låt den stekas i ca 7-9 minuter. När det är 2 minuter kvar på fisken så lägger du sparrisen i det kokande vattnet och låter den koka tills fisken är klar. Lägg upp torsk, sparris och dragonmajonnäs på två tallrikar. Servera varmrätten med den nykokta färskpotatisen.

Toppa desserterna med den rostade vita chokladen innan servering.

Lycka till med maten önskar vi på B.A.R. och Lux Dag för Dag!

Torsdag-Lördag finns även dessa härliga skaldjurspåsar att hämta från kl.15:

Skaldjurspåse 1
Halv hummer
2 havskräftor
150 g rökta räkor
150 g färska räkor
Halv krabba
400 kr inklusive bröd, citron och majonnäs

Skaldjurspåse 2
2 halv hummer
4 havskräftor
300 g rökta räkor
300 g färska räkor
2 halv krabba
750 kr inklusive bröd, citron och majonnäs

Förbeställ senast kl.12 på info@restaurangbar.se för att vara säker på att få din påse och så att den är klar tills ni kommer.

Följ oss för senaste nytt på instagram och FB: restaurangbar