Premiär för Restaurang B.A.R.s Fisk- och Skaldjursjulbord!

Vi har nöjet att bjuda in våra gäster till ett utsökt julbord med fokus på fisk och skaldjur. Vårt julbord serveras i fem omgångar, där upplevelsen inleds med sill, lax och olika röror med tillbehör, som serveras vid bordet. Den andra serveringen bjuder på en halv nykokt hummer med majonnäs och citron. Därefter får du besöka vår ismonter, där du själv kan njuta av färska och rökta räkor, havskräftor, ostron och mycket mer. När du har avnjutit de kalla rätterna, kan du ta för dig av våra varma fisk- och skaldjursrätter från den varma buffén. Som avslutning erbjuder vi ett dessertbord fyllt med olika godsaker. Självklart finns det ett brett urval av drycker som noggrant valts ut för att komplettera julbordet.

Vårt första julbord för säsongen serveras tisdagen den 3 december och vi håller på till den 22 december. Du kan boka ditt julbord från tisdag till fredag mellan 17.00 och 21.00, samt lördagar och söndagar mellan 14.00 och 21.00. Vi tar alltså sista bokningen kl.21,00 men ni får självklart sitta kvar och njuta av mat och dryck så länge ni önskar.

Missa inte chansen att njuta av Stockholms färskaste skaldjur på en av stadens främsta fisk- och skaldjursrestauranger.

Priser:

  • Tisdag–torsdag: 1195 kr
  • Fredag–lördag: 1350 kr
  • Söndagar: 1195 kr

Observera att vårt julbord är inriktat på fisk och skaldjur, och vi har därför tyvärr inte möjlighet att tillgodose vegetariska eller animaliska önskemål på buffén. Vi erbjuder dock en vegansk fyrarättersmeny som ett alternativ för våra vegetariska gäster under december månad.

Skaljulsbordet innehåller följande:

B.A.R.s ”skaljulsbord” 2024

 

Första serveringen, serveras vid bordet
Matjesill, senapssill, chili och koriandersill

Hackad rödlök och gräddfil

Dillgravad lax med senapssås

B.A.R.s skaldjursröra med krabba, räkor och ägg

Gubbröra

Ägghalvor med räkor

Knäckebröd, kavring, lagrad ost, smör

 

Andra serveringen, serveras vid bordet
1 halv B.A.R.s nykokt hummer (per person) med citron och majonnäs

 

Tredje serveringen, serveras från buffé
Färska räkor

Rökta räkor

Dill och pilsnerkokta havskräftor

Krabbklor

Ostron

Inkokt lax med dillmajonnäs och pressgurka

Ört och vitlöksmarinerade gambas

Tonfisktartar med mango, gurka och yuzu ponzu

Asiatisk rödkålssallad

Fänkålssallad

Chilipicklad gurksallad

Ört och vitlöksmajonnäs

B.A.R.s majonnäs

Chili och ingerfärssås

Surdegsbröd

Fjärde serveringen, serveras från buffé


Krämig skaldjurssoppa med gurka och dill

Örtgratinerade grönlandsmusslor

Saffransrisotto med halstrade gambas och tomat

Moules frites

Frasig fisk

Crispy shrimps med chilimajonnäs

Fransk omelette med gräddkokta champinjoner och örter

Gratinerade kammusslor med lagradost, fänkål och färska örter

 

Femte serveringen, serveras från buffé


Vaniljpannacotta med hjortron

Färsk fruktsallad

Choklad brownie

Vaniljkokt ris med jordgubbar

Sticky toffé pudding med saltkola sås

B.A.R.s ostkaka med hallonsylt

2 sorters ostar med salta kex och fikonmarmelad

Godis och kakor                                                              


med reservation för ändringar