Restaurang B.A.R. är ett familjeföretag som drivs av Annette & Peter Johansson och Lotta & Henrik Norström samt Daniel Frick. Efter att ha drivit fine-dining restaurangen Lux Stockholm i över sex år ville de öppna en spännande restaurang med enkelt utförande där gränserna mellan kök och matsal suddas ut.

Genom att jobba efter ett säsongstänk kalibreras menyn över året för att se till att man serverar det som är gott, när det är som allra godast. Fokus ligger på atmosfären som andas Stockholm, storstadsliv och vardagsnjutning.

Henrik Norström och Peter Johansson driver sen tidigare flera restauranger i Stockholm som hyllats för sina gastronomiska höjder och utveckling av det nordiska köket. Henrik Norström är flerfaldigt prisbelönt kock och har även vunnit silver i världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d´Or, år 2001. 2009 var han coach till Jonas Lundgren som också vann silver i samma tävling. Peter Johansson tog silvermedalj i Årets kock 2006. Daniel Frick kommer direkt från Lux Stockholm där han varit kökschef i 6 år. Daniel vann Årets unga kock 2004 och representerade Sverige i världsfinalen i Calgary, Kanada samma år. Daniel kom tvåa i Sverigeuttagningen av Bocuse d’Or 2008.