Premiär för Restaurang B.A.R.s Fisk- och Skaldjursjulbord!
Vi har nöjet att bjuda in våra gäster till ett utsökt julbord med fokus på fisk och skaldjur. Vårt julbord serveras i fem omgångar, där upplevelsen inleds med sill, lax och olika röror med tillbehör, som serveras vid bordet. Den andra serveringen bjuder på en halv nykokt hummer med majonnäs och citron. Därefter får du besöka vår ismonter, där du själv kan njuta av färska och rökta räkor, havskräftor, ostron och mycket mer. När du har avnjutit de kalla rätterna, kan du ta för dig av våra varma fisk- och skaldjursrätter från den varma buffén. Som avslutning erbjuder vi ett dessertbord fyllt med olika godsaker. Självklart finns det ett brett urval av drycker som noggrant valts ut för att komplettera julbordet.
Vårt första julbord för säsongen serveras tisdagen den 3 december och vi håller på till den 22 december. Du kan boka ditt julbord från tisdag till fredag mellan 17.00 och 21.00, samt lördagar och söndagar mellan 14.00 och 21.00. Vi tar alltså sista bokningen kl.21,00 men ni får självklart sitta kvar och njuta av mat och dryck så länge ni önskar.
Missa inte chansen att njuta av Stockholms färskaste skaldjur på en av stadens främsta fisk- och skaldjursrestauranger.
Priser:
- Tisdag–torsdag: 1195 kr
- Fredag–lördag: 1350 kr
- Söndagar: 1195 kr
Observera att vårt julbord är inriktat på fisk och skaldjur, och vi har därför tyvärr inte möjlighet att tillgodose vegetariska eller animaliska önskemål på buffén. Vi erbjuder dock en vegansk fyrarättersmeny som ett alternativ för våra vegetariska gäster under december månad.
Skaljulsbordet innehåller följande:
B.A.R.s ”skaljulsbord” 2024
Första serveringen, serveras vid bordet
Matjesill, senapssill, chili och koriandersill
Hackad rödlök och gräddfil
Dillgravad lax med senapssås
B.A.R.s skaldjursröra med krabba, räkor och ägg
Gubbröra
Ägghalvor med räkor
Knäckebröd, kavring, lagrad ost, smör
Andra serveringen, serveras vid bordet
1 halv B.A.R.s nykokt hummer (per person) med citron och majonnäs
Tredje serveringen, serveras från buffé
Färska räkor
Rökta räkor
Dill och pilsnerkokta havskräftor
Krabbklor
Ostron
Inkokt lax med dillmajonnäs och pressgurka
Ört och vitlöksmarinerade gambas
Tonfisktartar med mango, gurka och yuzu ponzu
Asiatisk rödkålssallad
Fänkålssallad
Chilipicklad gurksallad
Ört och vitlöksmajonnäs
B.A.R.s majonnäs
Chili och ingerfärssås
Surdegsbröd
Fjärde serveringen, serveras från buffé
Krämig skaldjurssoppa med gurka och dill
Örtgratinerade grönlandsmusslor
Saffransrisotto med halstrade gambas och tomat
Moules frites
Frasig fisk
Crispy shrimps med chilimajonnäs
Fransk omelette med gräddkokta champinjoner och örter
Gratinerade kammusslor med lagradost, fänkål och färska örter
Femte serveringen, serveras från bufféVaniljpannacotta med hjortron
Färsk fruktsallad
Choklad brownie
Vaniljkokt ris med jordgubbar
Sticky toffé pudding med saltkola sås
B.A.R.s ostkaka med hallonsylt
2 sorters ostar med salta kex och fikonmarmelad
Godis och kakor
Vegetarisk Julmeny
För våra vegetariska gäster erbjuder vi en fyrarättersmeny istället för B.A.R.s Skaljulsbord
Den vegetariska menyn består av två förrätter, en varmrätt och dessertbuffé.
Första serveringen, serveras till bordet
Örtstekta kronärtskockor, Jalapeñokryddad lökvinaigrette & pecorino
Andra serveringen, serveras till bordet
Tempurafriterad broccolini med romesco salsa
Tredje serveringen, serveras till bordet
Saffransrisotto, tomater, rostad blomkål & örter
Femte serveringen, serveras från buffé
Vaniljpannacotta med hjortron
Färsk fruktsallad
Choklad brownie
Vaniljkokt ris med jordgubbar
Sticky toffé pudding med saltkola sås
B.A.R.s ostkaka med hallonsylt
2 sorters ostar med salta kex och fikonmarmelad
Godis och kakor
med reservation för ändringar